Редактор: e-mail: Кадър бТВМиналата седмица Етичната комисия пусна становище на сайта на

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВМиналата седмица Етичната комисия пусна становище на сайта на
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Петър Илиев внесе една заплата и напусна Софийския университет

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Миналата седмица Етичната комисия пусна мнение на уеб страницата на Софийския университет и всеки може да се запознае с него. То е някъде към десетина страници и много в детайли наблюдава какви са сходствата сред една един дисертационен труд на един наш сътрудник и надлежно книгата на различен наш сътрудник. Оттук нататък комисията направи своите заключения и сега, в който е оповестен този отчет и той е показан на ректора на Софийски университет, ректорът ми изпрати едно искане като декан на Юридическия факултет. Според силата на наредбата, когато са налице данни за плагиатство, а ние не сме открили плагиатство в дълбочина, само че има такива данни и когато има такива данни, и има такова искане от страна на ректора, в тази ситуация Факултетният съвет на съответния факултет, в тази ситуация това е моят факултет, би трябвало да се събере, да излъчи една комисия от трима души, които към този момент като експерти в съответната научна област да създадат втора инспекция и въз основа на тяхното мнение, това второ мнение, Факултетният съвет да предложи на ректора дали да бъде прекъснато трудовото правно отношение на съответния наш сътрудник.

 

Така проф. Даниел Вълчев разказа необятно коментирания случай с плагиатство от страна на преподавателя в СУ Петър Илиев в „ Лице в лице “ по бТВ.

 

В петък предходната седмица сътрудника Илиев е подал заявление за преустановяване на своето трудово правно отношение със Софийски университет, заради което ние направихме консултация със експерти по трудово право, само че прегледахме и правосъдната процедура. Тя е единомислеща, че в тези случаи срокът, уречен в интерес на служащия, т.е. при неговото изказване в случай, че той е споделил, че няма да се съобрази с едномесечното предупреждение и е подготвен да го заплати, което той и направи, като една заплата е подал, в този случай от идващия ден би трябвало да се смята, че той не е в трудово правно отношение със Софийски университет, добави проф. Даниел Вълчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР